Apparaat 0

SIMSHELP

voor meer technische informatie over de sims-spellen

Foutmelding apparaat 0

Het komt voor wanneer je de Sims3 wilt installeren dat je een melding krijgt dat shader 2.0 niet beschikbaar is. (b.v. Apparaat 0 kan dit spel niet draaien)

Het eerste wat je dan moet doen is proberen de driver voor je grafische kaart op te waarderen (klik hier).

Zijn er geen updates beschikbaar, dan blijft er niks anders over dan een "paardenmiddel", een download die shader 2.0 nabootst. Download het programma hier (Met dank aan Nortix)

Installatie:

  • Download het programma
  • Pak het uit met winrar
  • kopieer de 2 bestandjes naar Program Files / Electronic Arts / de Sims 3 naam hoogste uitbreiding/ Game / Bin
  • Start je spel opnieuw en corrigeer evt. de instellingen.

Als je weer een nieuwe uitbreiding installeert, zul je deze handelingen weer opnieuw moeten uitvoeren bij je nieuwe spel.

De fout kan ook veroorzaakt worden na een update van b.v. Windows Vista of Windows-7. In dat geval is het stuurprogramma (driver) voor je grafische kaart niet juist geinstalleerd of wordt zelfs je grafische kaart niet meer door het systeem herkend. Wanneer je dan een dxdiag maakt, zie je dat er geen merk of type meer staat bij je grafische kaart maar Algemene PnP grafische kaart.

Probeer er dan achter te komen, b,v, via de site van de fabrikant van je computer of via andere internetbronnen, wat de naam en het type van jouw kaart is en download de laatste update.

Tarac Productions ©2007-2015

THESIMS™ is een handelsmerk van Maxis™, EA Games™ en Electronic Arts™

Deze site is op geen enkele wijze geassocieerd aan Maxis™, EA Games™ of Electronic Arts™