Cheats

SIMSHELP

voor meer technische informatie over de sims-spellen

De Sims Verhalen - Cheats

Lang niet alle cheats uit de Sims werken in de verhalen-reeks. Je zult het dus in hoofdzaak op een eerlijke manier moeten spelen

Ook de meeste cheats zullen pas werken als je in Vrij Spelen bent en dus niet bij de opdrachten.

Bekende cheats in de verhalen reeks:

kaching - voeg 1.000 Simdollar toe aan je kas.

motherlode - voeg 50.000 Simdollar toe aan je kas.

help - een lijst van alle cheats in het spel.

help [cheatnaam] - specifieke informatie over de betreffende cheat.

exit - het cheatvenster sluiten

expand - het cheatvenster groter of kleiner maken

moveObjects on/off - heft de plaatsingsbeperking op voor alle voorwerpen in de standen 'Kopen' en 'Bouwen'. Heft de beperkingen van het handje op voor voorwerpen die in gebruik zijn of die je gewoonlijk niet kunt verplaatsen. Het is bekend dat er problemen kunnen ontstaan met spelelementen, de routes die kunnen worden afgelegd, verborgen voorwerpen, enz. Denk eraan dat je met deze cheat voorwerpen kunt verwijderen die je gewoonlijk niet zou kunnen verwijderen, zoals Sims, de brievenbus en de vuilnisbak. Als je deze voorwerpen verwijdert, kun je ze nooit meer terugkrijgen, dus wees voorzichtig!

 

aging on/off - voorkomt dat Sims ouder worden. Dit kan de zorgvuldig uitgebalanceerde gameplay verstoren en Pietje zal nooit volwassen worden, dus ga ook voorzichtig met deze cheat om.

 

autoPatch on/off - met deze cheat kun je op de hoogte blijven van beschikbare updates voor De Sims(tm) Levensverhalen. Kies voor 'autoPatch on' en ga naar 'Aangepast materiaal' (het sneeuwvlokje op het besturingspaneel in de buurt). Als er een update is, wordt je gevraagd of je 'm wilt downloaden.

 

slowMotion [value] - voor de slowMotion-cheat moet je een waarde invullen voor de snelheid (bijvoorbeeld slowMotion 4). Deze waarde heeft een bereik van 0 tot 8, waarbij 0 normale snelheid is en 8 de langzaamste snelheid.

 

boolProp enablePostProcessing true/false - maakt het gebruik van postprocessing cheats mogelijk (zie verderop). Denk eraan dat je een grafische kaart nodig hebt die pixel shaders ondersteunt om deze cheat te kunnen gebruiken. Als je de cheat gebruikt terwijl je geen pixel shaders hebt, wordt het scherm waarschijnlijk gedeeltelijk zwart. Schakel de cheat uit om het beeld te herstellen. Als je deze cheat activeert en er wordt een filmpje afgespeeld, kun je ook tegen ongewenste grafische storingen aanlopen.

 

bloom [r g b x] (rgb is kleur) (x is de hoeveelheid waas) [0.0 - 1.0] - deze cheat zorgt voor een wazig effect, zoals een flashback-moment in een tv-serie. De cheat boolProp enablePostProcessing moet op 'true' staan om deze cheat te laten werken.

 

vignette [centerX centerY X] (X is de vignet-factor) [0.0 - 1.0] - zorgt voor een vervloeiend effect vanaf het gespecificeerde punt. Met 'vignette 0.5 0.5 0.5' krijg je een vervaagd effect aan de rand van het scherm. 'Vignette 0.5 0.5 1.0' is maximale wazigheid aan de rand.

De cheat boolProp enablePostProcessing moet op 'true' staan om deze cheat te laten werken.

 

filmGrain [val] [0.0-1.0] - deze cheat maakt het scherm korrelig.

De cheat boolProp enablePostProcessing moet op 'true' staan om deze cheat te laten werken.

 

letterBox [val] [0.0-0.4] - creëert een naamplaatje-effect op het scherm.

De cheat boolProp enablePostProcessing moet op 'true' staan om deze cheat te laten werken.

Tarac Productions ©2007-2015

THESIMS™ is een handelsmerk van Maxis™, EA Games™ en Electronic Arts™

Deze site is op geen enkele wijze geassocieerd aan Maxis™, EA Games™ of Electronic Arts™